Operamöte, Upplands Väsby

Operatoner för finsmakare

I söndags eftermiddag bjöd konsertföreningen Musik i Ballroom på skönsång för operaälskare. Bland annat uppträdde årets Jenny Lind-stipendiat Josefine Andersson.

I söndags var det operafantasternas afton. I Congress Hall, InfraCity sjöng mezzosopranen Josefine Andersson tillsammans med tenoren Jens Persson med ackompanjemang av pianisten Nigar Dadascheva. Under eftermiddagen bjöds det bland annat på verk av W. Peterson-Berger, F. Mendelssohn, G. Rossini och W. A. Mozart med flera.

Josefine Nilsson tilldelades 2012 års Jenny Lind-stipendium. När Josefine Andersson började sjunga var det som sopran, men med tiden blev det mezzosopran som skulle bli hennes riktiga röstläge. Josefine har en stor repertoar med både operor och romanser. Hon har studerat i Köpenhamn och under studietiden har hon vid flera tillfällen sjungit på operan Det Kongelige Teater i Köpenhamn. På Folkoperan i Stockholm spelades i våras Händels ”Julius Caesar” och där sjöng Josefine en av huvudrollerna, Sextus. Josefine Andersson har också erhållit stipendium från Kungl. Musikaliska Akademien.

Tenoren Jens Persson har bland annat sjungit i Rossinis opera ”Il viaggio a Reims” på Landestheater Detmold, Tyskland. Jens har också sjungit på Drottningholms Slottsteater i föreställningen ”Jason och Medea” av F. Cavallis. Jens Persson tilldelades 2012 ett stipendium från Operahögskolans Vänförening.

Från Baku, Azerbajdzjan, kommer pianisten Nigar Dadascheva. Redan vid fem års ålder började hon spela piano. Med familjen flyttade hon senare till Sverige och började då på Vadstena Folkhögskolas musiklinje. Där, under våren avslutade hon sin Masterutbildning med inriktning på Vocal coach (sångpedagog). Nigar Dadascheva har erhållit Kungl. Musikaliska Akademiens ackompanjemangsstipendium 2012.

Arrangör är konsertföreningen Musik i Ballrom, en ideell förening med syfte att erbjuda musik av hög klass. Mer information om kommande konserter finns på www.musikiballroom.se.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera