Julmarknad Hugo Sabels torg, Upplands Väsby

Stämningsfull dag med julmusik och marknad

Julmusik och gran med tända ljus gjorde Hugo Sabels torg till en stämningsfull plats då besökare trängdes bland julmarknadsstånden.

Nu när julen närmar sig med stormsteg arrangerades under förra lördagen den årliga julmarknaden på Hugo Sabels torg. Ett 40-tal torghandlare hade letat sig hit, och både lokala handlare och handlare från områden runt Upplands Väsby sålde allt som hör julen till. Bland handlare och besökare spelade jultomten julmusik, allt för att höja julstämningen.

– Det är fantastiskt roligt att få bjuda på julmusik på en julmarknad då alla är glada och på gott humör. Det är nu andra året jag är här för att spela. Jag är både svensk och finsk dragspelsmästare och har även spelat tillsammans med Luciano Pavarotti under elva års tid, förklarade Aari Haatainen medan han spelar till besökarnas stora förtjusning.

Som vanligt ville Eva och Tommy Eriksson inte missa chansen att medverka på årets julmarknad. De båda säljer de så populära egentillverkade lyckomöss som visat sig fungera bra. Nytt för i år är insektstavlor där materialet till de fantasifulla insekterna bland annat består av pasta från Italien.

– Det är nu andra gången vi arrangerar julmarknad här på Hugo Sabels torg och för arrangemanget står Väsby kommun. Jag tycker att vi har lyckats få hit en bra blandning av handlare, men något som jag gärna vill se fler av är handlare som säljer mat, till exempel olika sorters korvar, lax och ostar med mera. Något som jag också önskar är fler yngre besökare. Jag har funderingar på hur vi skall kunna locka hit dem. Julmarknaden får sätta punkt för årets evenemang här på torget, berättade Gunilla Ridström som titulerar sig torgutvecklare.

Under dagen bjöds det också på Luciakonserter vid två tillfällen under ledning av Mats Gålnander i Vilunda kyrka, alldeles i närheten av Hugo Sabels torg. Vid första konserten var det musikskolans kör C-klaven med barn mellan 7-15 år som tillsammans med Väsbykören sjöng både traditionella och nyare julsånger. Senare var det Väsbykörens tur att sprida mer julglädje med sånger som ”Hosianna” och ”Lusse lelle” med flera. Lucian Michaela Sackleen tågade högtidligt fram med sina två tärnor Lovisa Brynolfsson och Frida Myrsmeden. Medarrangörer till konserterna är Vuxenskolan och Musikrådet i Upplands Väsby.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera