Vårmarknad på Hugo Sabels torg, Upplands Väsby

Vårmarknad på Hugo Sabels torg

Förra lördagen var det premiär för årets första månadsmarknad på Hugo Sabels torg där ett trettiotal torghandlare bjöd ut sina produkter.

Trots att våren inte visade sin varmaste och bästa sida hade många ändå kommit för att handla det som torghandlarna sålde, allt från egentillverkad tvål till färgglada virkade ugglor. Det var premiär för årets första månatliga marknad på Hugo Sabels torg.

– Det här är nog åtminstone femte gången vi är här med våra virkade produkter. Nytt för i år är våra virkade ugglor i glada färger. Vi har med oss sextio ugglor och redan efter någon timme har vi sålt tjugo stycken. Naturligtvis har vi också våra turmöss som verkligen har blivit otroligt populära, förklarade Eva och Tommy Eriksson, två trogna torghandlare från Upplands Väsby.

– Till årets första månadsmarknad på Hugo Sabels torg har vi fått ett trettiotal torghandlare. Varje månad kommer vi att ha marknad under en dag; lite osäkert är det under juni månad då Suseboparken som ligger precis intill torget skall invigas. Vi hoppas att kunna göra något ihop med invigningen av parken. Det går lite trögt att få till Hugo Sabels torg som en populär marknadsplats. Vi har diskuterat att ha olika uppträdanden under marknadsdagen för att tillgodose både äldre och yngre besökare. Även om det är lite motigt tror jag ändå att Väsbyborna vill ha ett marknadstorg där de kan köpa bland annat närproducerade produkter, förklarade Gunilla Ridström som är torgvärd och torgutvecklare.

UGGLOR. Nytt för i år var de virkade ugglorna som Eva och Tommy Eriksson sålde.

UGGLOR. Nytt för i år var de virkade ugglorna som Eva och Tommy Eriksson sålde.

PREMIÄR. Det fanns något för alla då det var premiär för marknaden på Hugo Sabels torg.

PREMIÄR. Det fanns något för alla då det var premiär för marknaden på Hugo Sabels torg.

TITTA PÅ. Många njöt av nygräddade våfflor, medan några bara fick titta på.

TITTA PÅ. Många njöt av nygräddade våfflor, medan några bara fick titta på.

MÖTESPLATS. Hugo Sabels torg är inte bara en plats för marknader, det är även en viktig mötesplats för goda vänner.

MÖTESPLATS. Hugo Sabels torg är inte bara en plats för marknader, det är även en viktig mötesplats för goda vänner.

SÄKER GREPP. Med ett säkert grepp i pappas hand var det ingen riska att komma vilse.

SÄKER GREPP. Med ett säkert grepp i pappas hand var det ingen riska att komma vilse.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera