Väsby Konsthall inleder konståret 2018

Väsby Konsthall inleder konståret 2018 med en utställning med Dorina Mocan och Christer Lönngren. Det var för tjugo år sedan som Dorina och Christer gjorde sin första gemensamma utställning och det var just här i Väsby Konsthall. Dorina Mocan ställer nu ut måleri och grafik i olika format. Christer visar skulpturer gjorda i sten. Det är gotländsk kalksten som han finner under sina vandringar. Sten är ett material som utmanar Christer i hans kreativa arbete. Christer smeker fram formerna ur stenen med hjälp av diamantklinga och vinkelslip.

Dorina bodde tidigare i Väsby men flyttade till Gotland där Christer hade en ateljé, men sedan fem år tillbaka har de ett ställe med ateljé vid vattnet i Bergslagen. Dorina är en mycket eftertraktad konstnär, inte minst i Asien och USA. Christer är representerad bland annat hos Hans Majestät Konungen, Stockholms Stad, Gotlands Kommun och Statens Arbetsgivareverk.

Det är sista året som Väsby Konsthall håller till i nuvarande lokaler. Byggnaden skall genomgå en större renovering och förhoppningen är att man 2019 kommer att få flytta in i gamla polishuset på Optimusvägen, inte långt ifrån nuvarande plats. Utställningen pågår fram till 4 februari 2018.

Fotografen Borislav Borozanov i fototagen

Christer Lönngrens skulptur i gotländsk kalksten och marmor. Dorinas tavla Cornelia’s treasure.

Dorina Mocan och Christer Lönngren.

Många hade hade kommit till Dorina Mocans och Christer Lönngrens vernissage i Väsby Konsthall.

Utställningen invigdes av konsthallens ordförande Anders Skarin som stolt visade upp årets konstevenemang.

Till vernissagen hade Cornelia Bergman kommit. Hon stod modell för tavlan Cornelia’s treasure (tavlan i bakgrunden). Här med konstnären själv.

Kristina Klemt (KD) förevigar Maria Fälth (KD) framför en av Dorinas tavlor.

Många verk av Dorina fanns att beskåda.

Redan då portarna öppnades klockan 12 fanns folk som väntade för att bli insläppta.

Många ville föreviga konstverken.

Intresset var stort inför årets första utställning på Väsby Konsthall.

Christer Lönngrens skulptur av gotländsk kalksten och marmor. Besökarna fick tillåtelse att känna på hans alster.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera