Väsby Konsthall, Upplands Väsby

Väsby Konsthall fortsätter våren med en utställning av konstnärsparet Anne-Lie Larsson Ljung och Bo Ljung som båda visar måleri. De träffades på 80-talet på Birkagårdens konstskola i Stockholm och blev där ett par. De har två söner som båda är utbildade på musikhögskolan. Anne-Lie och Bo bor idag i Lidingö där de delar ateljé med varsitt rum. Anne-Lie har ställt ut tidigare på Väsby Konsthall men för Bo är det första gången. Efter invigningen spelade parets båda söner, Max på klarinett och Lucas på piano.

Anne-Lie Larsson Ljungs målningar är oftast scener med urbana landskap där allt är i ständig förvandling. För Anne-Lie är ljuset mycket viktigt i hennes verk trots att många av hennes konstverk ser ut att vara dunkla i sin färgsättning. Anne-Lie är representerad i bland annat Arvika kommun, på ambassaden i Madrid och Huddinge sjukhus.

För Bo Ljung är konsten ett bildpoetiskt resonemang om det mänskliga. Bo Ljungs målningar är ett hav av färger och kontraster i blandteknik och olja på duk. Han vill att betraktaren skall få tankarna att skena iväg och fantisera fritt om hans verk. Hans konst finns bland annat på Smärtcentrum, Karolinska universitetssjukhuset Solna, Västerås stadshus, Hovåsskolan i Göteborg och Svenska ambassaden i Lissabon.

Utställningen pågår till och med 8 april.
Adress: Optimusvägen 12B, Upplands Väsby.Uppdaterades för 17 sekunder sedan

Bo Ljungs tavla ”Samtidigheter” i fyra delar.

Anne-Lie Larsson Ljungs tavla ”Mästaren”.

Konstnären Bo Ljung. I bakgrunden målningen ”Room for angels”.

Konstnären Anne-Lie Larsson.

Anne-Lie Larsson och ordförande Anders Skarin har mycket gemensamt.

Bo Ljung berättade mer än gärna om sin konst.

Anne-Lie Larssons fotoliknande tavla ”Winds of change”.

Kjell Lönberg och ordförande Anders Skarin.

Åsa Bjurberg Gartz gick med försäljningslistan.

Tittar men riktigt noga kan man upptäcka något nytt.

En av Anne-Lie Larsson Ljungs många konstverk.

Man kan titta länge på konsten som visades på Väsby Konsthall.

En del kunde inte låta bli att kommentera konsten.

Vad är konst? Frågorna är många.

Många träffades och diskuterade de två konstnärernas konst.

Det är billigare att fotografera konsten.

Barbro Westerståhl, och Stefan Gartz trivdes tillsammans.

Anne-Lie Larsson Ljungs och Bo Ljungs söner underhöll under vernissagedagen. Max Ljung på klarinett och Lucas Ljung på piano

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera