Riksfinal i Funkisfestivalen

Nu snart är det dags för riksfinal i ett av årets sång- och musikevenemang. Finalen i Funkisfestivalen äger rum på Cirkus i Stockholm den 23 april 2018. Funkisfestivalen är Sveriges största sång- och musikevenemang för personer över 15 år. Artisterna som uppträder har alla en kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Väsby melodifestival hette tävlingen då den anordnades första gången 2011 och namnet ändrades senare när fler kommuner blev inbjudna till tävlingen. Syftet med tävlingen är att personer med funktionsnedsättning som är intresserade av sång och musik skall få en chans att stå på scen och prestera på sin egen nivå. Väsby melodifestival blev direkt en succé och som Funkisfestivalen har det blivit ett årligt återkommande evenemang. Årets artister kommer från Botkyrka, Halmstad, Haninge, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby och Värmdö. Alla låtar framförs live under ledning av Per-Ove ”Knappen” Ståhlknapp med en kör och en tolvmannaorkester. Årets konferencier är Linda Bengtzing. Bilderna nedan är från förra årets final.

För Järfälla tävlade Martin Hagen med låten One of a million som blev vinnare av 2017 års Funkismello. Bilden är från förra årets final.

Drumming Demons från Upplands Väsby underhöll under pausen. Bilden är från förra årets final.

För Upplands Väsby tävlade Aji Jack med låten How far i`ll go. Bilden är från förra årets final.

Konferencierer var Linda Bengtzing och Anna Ringström. Bilden är från förra årets final.

För Sollentuna tävlade Felicia Kamsvåg med låten The powe of love. Bilden är från förra årets final.

För Solna tävlade Michelle Degermark med låten Zoom into me. Bilden är från förra årets final.

För Sundbyberg tävlade Bernice van Driel Korsbäck med låten The power of love. Bilden är från förra årets final.

Jurryn bestod av bröderna Magnus och Henrik Rångedal, Magnus Carlsson, Ann-Katrin Hegvold och Andrea Wahalgren. Bilden är från förra årets final.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera