Våren hälsades välkommen med brasa och skönsång, Upplands Väsby

Det var en ganska skön Valborgsmässoafton då våren hälsades välkommen med den traditionella majbrasan i Runby hage. Det bjöds på både vårtal och körsång. Margareta Hamark (L) höll årets vårtal. Många prövade lyckan på chokladhjulen och andra lotterier. Det var verkligen en kväll då barnen trivdes. De kunde sparka boll, testa fiskdammen och senare se brasan tändas. Innan brasan skulle tändas samlades alla barn för att hänga på stängslet som omgärdade brasan. Så exakt klockan 19.30 tändes brasan. Till en början ville elden inte ta sig helt, men efter ett tag kom vinden och hjälpte till att få fart på brasan. Från brasan spred sig röken över hela Runby hage och stundtals var det svårt att se något överhuvudtaget. Men kören SingSing hördes lika bra trots all rök. Det blev en väldigt lyckad Valborgsmässoafton.

Arrangörer var Upplands Väsby kommun, Kultur- och Fritidskontoret och Runby IF.

Lotteriet var i full gång.

Det är tungt att bära vinsterna för en liten flicka.

Glada vinnare i lotteriet.

– Det var här jag vann chokladen.

Rolf och Eila Bromme trivdes.

– Jäklar, bara nitlotter.

Det var många som ville pröva lyckan i lotteriet.

Chokladen ville alla vinna.

Margareta Hamark (L), hälsade våren välkommen.

På säkert avstånd från brasan.

Alla ville vara med på bild.

Brasan är tänd….

Brasan är tänd. och det ryker….

Brasan är tänd. och det ryker. väldigt mycket.

Snart är allt godis slut och slutfiskat i fiskadammen.

SingSing underhöll med körsång.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera