Barnens Dag, Upplands Väsby

Barn hade kommit med sina föräldrar till Gamla Apoteket i Upplands Väsby för att fira barnens egen dag denna vackra söndag (20/5). Barnens Dag är en dag då barnen uppmärksammas och står i centrum. Årets tema är ”hantverk och tradition”. Besökarna kunde byta till sig medhavda saker som leksaker och kläder. Det fanns aktiviteter för alla åldrar. Bland annat kunde barnen dreja, rida på ponny, vika origami, eller lära sig hur man marmorerar papper. Marmorering av papper är t ex ett vanligt sätt att dekorera papper inom bokbinderi. Även i år fanns möjligheten att blåsa jättesåpbubblor med hjälp av en mycket hemlig såpblandning. Barnens Dag är namnet på en svensk välgörenhetsorganisation. Syftet var från början en satsning på barnkolonier för att låta fattiga stadsbarn vistas på landsbygden under sommaren. I dag arbetar Barnens Dags Riksförbund bland annat för att alla barn skall ha samma rättigheter utan diskriminering, att barnet har rätt att göra sin röst hörd och att barnet har rätt till lek och rekreation med mera.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera