Temalekparken invigd, Uppands väsby

Lokalhistoriskt inspirerad lekpark

Långa köer till vegokorven och glassambulansen då Temalekparken invigdes med tal och bandklippning.

Nu äntligen är den så önskade Temalekparken i Vilundaparken invigd med gratis vegokorv och glass till både barn och vuxna. I lördags (8 september) invigde kommunstyrelsens ordförande Mattias Bohman (S) temalekparken med traditionell bandklippning.

Vad är då Temalekparken? Jo, den är bland annat en miniatyr av verkstäderna i Optimus och Messingenområdet. Området runt Messingen började rivas 2009 för att bereda väg för fler bostäder i Upplands Väsby. (Upplands Väsby växer kraftigt och nu är vi 45 0000 invånare.) Under Wäsbys verkstäders storhetstid tillverkades där bland annat dörrhandtag till Volvo Amazon och delar till Hasselbladskameran.

I parken har barnen möjlighet att leka i miljöer som t ex en gammal livsmedelsbutik, en folkskola, fabrikskontor och olika verkstäder. Vid sidan om parken finns plats för aktiviteter som dansscen, pumptrack och sjumannaplan för fotboll. Skaparen av Temalekparken är skulptören och konstnären Tor Svae. Tor ligger bakom bland annat succéer som Mulle Meckparken i Järvastaden och interiörer på Junibacken.

Roland Storm berättade att vissa delar till kameran Hasselblad tillverkades här i Väsby.

Kön till glassen tog aldrig slut.

En av verkstäderna i Temaparken.

Full fart i karusellen.

Barnen fick använda många olika verktyg.

Man blir kladdig av allt glass- och korvätande.

Det var ovanligt trångt i skolan.

På kontoret skall det vara rent och snyggt.

Det gäller att räkna rätt när kunderna skall betala.

Kö till kassan för att betala.

Det blev lite kladdigt för en del. Tur att det fanns en hjälpande hand.

Många trängdes för att få köra lastbilen.

In i det sista byggdes det. Här färdigställs en rutschbana i form av Volvo Amazons dörrhandtag.

Miniatyr av Wäsby verkstad.

Det var trångt i den lilla skolan.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera