Vernissage Väsby konsthall, Upplands Väsby

Trä och fjädrar i en härlig blandning

Stämningsfulla akvareller, marina miljöer och träfigurer i olika skepnader visas nu på Väsby konsthall.

Under lördagen (22 september) hade Väsby konsthall vernissage av tre konstnärer – Peter Nilsson, Stefan Sjöblom och Staffan Tolsén. Utställningens tema är fåglar. I Primushallen huserar Peter Nilson med ett femtiotal akvareller av bland annat fåglar. I Optimushallen visar Stefan Sjöblom fåglar och figurer gjorda av trä och Staffan Tolsén visar måleri.

Peter Nilsson har flera uttrycksmedel, akvarell är den huvudsakliga. Peter bor på Öland där han finner sina motiv. Han har oftast med sig kameran för att fånga en fågel för att sedan föreviga den som en vacker och stämningsfull akvarell. Peter är en inbiten ornitolog som rest runt Europa, Afrika och Australien för att studera olika fågelarter. Peter utnämndes till ”Årets Fågelmålare 1990” i tidskriften ”Vår Fågelvärld”.

Stefan Sjöblom bor i Sollentuna. Stefan vill gärna variera sig och testa olika material och har nu insett att allt material är användbart. Fantasin och skapandet har inga gränser. Redan som liten pojke gjorde han leksaker i trä och täljde barkbåtar. Hans fågelfigurer är gjorda av bland annat drivved som han finner under sina promenader. Stefan har tidigare ställt ut på Väsby konsthall, det var Vintersalongen 2012.

Staffan Tolsén bor även han i Sollentuna. På visitkortet, om han har något, kan han titulera sig konstnär, porträttmålare och objektkonstnär. Platser som inspirerar Staffan är bland annat miljöer med marint inslag. Staffan är representerad i många länder som England, Frankrike, Ungern, Portugal, Equador, USA, Nya Zeeland och Skandinavien.

Utställningen pågår till den 14 oktober.Väsby Konsthall, Optimusvägen 12B, Upplands Väsby.

Söndagen 7 oktober kl 14-16 kommer fågelskådaren och ornitologen Hans Bredberg och pratar om sitt stora fågelintresse.

In i det sista ordnas det. Här sätts ljudet med fågelkvitter igång av Stefan Sjöblom och Anders Skarin.

Rödhake av Peter Nilsson.

Många beundrade de små träfåglarna av Stefan Sjöblom.

”Punk Lady 2” av Stefan Sjöblom.

”Angivare” av Staffan Tolsén.

Staffan Tolsén. Tavlan ”Bevingat” i bakgrunden.

Åsa Bjurberg Gartz, Lisa Åkerman Lindblom och Stefan Sjöblom hade mycket att prata om.

Stefan Sjöblom med ”Liten etta med sjöutsikt” och ”Havsörn”.

Peter Nilsson som visar måleri.

Agneta Dalemark har just köpt en liten fågel och Swishar betalningen.

Anders Skarin, ordförande i Väsby Konsthalls Vänner, hälsade alla hjärtligt välkomna.

En intensiv diskussion om konst mellan konstnärerna.

Anders Skarin och Monika Patz-Strömstedt diskuterar hur stor rödhaken kan vara i verkligheten.

Besökarna beundrar en fågel i trä.

En besökare är imponerad av Staffan Tolséns tavla ”Bastard”.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera