Picchus café börjar konståret

Fyra väsbykonstnärer visar konst på Picchus café

Picchus café börjar konståret med en utställning av fyra konstnärer från Upplands Väsby. Det är Birgitta Jonvall Alm, Eva Sandesjö, Kerstin Sabel och Åsa Bjurberg Gartz som visar konst i olika material och teknik. De fyra har inte bara konsten gemensamt. Alla, tillsammans med Marit Andersson, ingår i styrelsen som anordnar Konstrundan i Upplands Väsby.

Birgitta Jonvall Alm målar gärna akvareller. Hon är utbildad damfrisör men då hon fyllde 40 år bestämde hon sig för att byta liv. Hon blev då konstnär. Genom sin konst vill hon väcka insikten om att livet består av så mycket mer än det vi ser och har runt omkring oss. Birgitta är medlem i Svenska konstnärsförbundet SK och BUS.

Eva Sandesjös uttrycksmedel är olja och akryl. Hon hämtar gärna sina motiv från naturen. Tyvärr kunde Eva inte vara med under vernissagedagen.

Kerstin Sabel arbetar gärna med tredimensionella alster som till exempel hundar gjorda av sopborstar. Men hon är inte främmande för akvarell, akryl och skulpturer i stengods. Hennes svärfar var Hugo Sabel som har ett torg kallat efter sig här i Väsby, ”Hugo Sabels torg”.

Åsa Bjurberg Gartz visar måleri i olika tekniker. Åsa är även aktiv i Väsby konsthalls vänner där hon är sekreterare. Under en längre tid låg konstskapandet på sparlåga. 1995 tog hon åter tag i sitt måleri. Det var ”lördagsakademin”, ett gäng konstnärer som träffades regelbundet för stimulerande och utvecklande samtal, som fick Åsa att skapa igen.

Utställningen pågår till och med 22 mars 2019.
Picchus café, Väsbyvägen 36, Upplands Väsby.
http://www.picchuscafe.se

Marit Andersson serverar vernissagedryck till besökarna.
Tavlan ”På kvällen” av Eva Sandesjö.
Kanske en besökare i köptankar.
”Åh, så kallt” av Åsa Bjurberg Gartz.
”Borsthunden Milo” av Kerstin Sabel.
Vackra och läckra bakverk severades under vernissagedagen.
Kerstin Sabel med sin ”Borsthunden Milo”
Tre av de fyra utställarna. Från vänster Birgitta Jonvall Alm, Kerstin Sabel och Åsa Bjurberg Gartz.
Inbiten konstdiskussion.
Figuren ”Findus byxor” av Åsa Bjurberg Gartz.
Åsa Bjurberg Gartz diskuterar några av sina tavlor med besökare.
”Gyllene gryning” av Birgitta Jonvall Alm.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.