Bollstanäsdagen, en fin tradition

Idag är Bollstanäs ett villasamhälle men Bollstanäs har anor som går långt tillbaka till en förhistorisk by, Grimsta. Det kunde besökarna få veta i en utställning där bland annat en del äldre foton visades i församlingshuset. Det är femte året som Bollstanäsdagen genomförs och olika lokala aktörer får presentera sig vid Grimstagården och Bollstanäs församlingshem. Arrangör är Bollstanäs Egnahemsförening och det har blivit en stor familjär mötesplats för alla, inte bara för bollstanäsborna.

Bland de som var representerade under dagen fanns Svenska kyrkan, Scoutkåren, egna företagare och Grimstagårdens bygdegårdsförening, sång och musik, Curves med flera. Och det var verkligen en dag för barnen. Det bjöds på de vanliga aktiviteterna som bör finnas med, scouternas hamburgare, ansiktsmålning, olika lekar, ponnyridning, gå på lina med mera. Kocken Magnus Johansson från Sveriges Mästerkock bjöd på soppa och pratade recept med besökarna.

För andra året i rad genomfördes Frestaloppet under Bollstanäsdagen. Ett hundratal personer hade anmält sig för att springa loppet. Start och mål var nere vid ängen intill Norrviken. Arrangör är Fresta församling, Svenska kyrkan. Två sträckor fanns att välja mellan, en kilometer för barnen och fem kilometer för de lite äldre. Alla intäkter denna dag går till Slovakien-projektet. Församlingen stödjer ett ungdomscenter som utför socialt och psykosocialt arbete för unga romer i utsatthet. Målet är att dessa unga ska tränas och stöttas till ett värdigt och självständigt liv i Slovakien, med möjlighet att försörja sig och skapa goda och hållbara relationer. Representanter från Fresta församling har besökt centret vid tre tillfällen.

Och här går starten för fem kilometer.
För femte året genomfördes Frestaloppet. Här går starten för en kilometer.
Det fanns många aktiviteter för barnen.
Vackert dekorerade borstar.
Silversmeden Gunilla Jansson sålde fina silversmycken.
Roland Storm med kocken Magnus Johansson från Sveriges Mästerkock.
Några testade att få massage.
Maud Danielsson och Lars Danielsson sålde hantverk.
En för dagen sammansatt kör under höll.
Tårta och bulle smakade gått.
Frestaloppet genömfördes för femte gången.
Hamburgarna stektes på löpande band.
Liten retsticka.
Barnens favorit, ansiktsmålning.
Ingen kunde undgå en tårtbit och kaffe.
En utställning med bland annat gamla fotografier från Bollstanäs.
En utställning med bland annat gamla fotografier från Bollstanäs.
Fresta Flitiga Fruar sålde hantverk.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.