Konst- och kulturvecka i Ed, Upplands Väsby

Konstverk speglade kärlek och framtidstro

Årets verk som ställdes ut speglade både tro, hopp och kärlek medan andra skapelser anknöt till miljötankar. Årets tema var ”Härlig är jorden”, en tanke med många betydelser. Allt kunde upplevas på årets konst- och kulturvecka som ägde rum i Eds församlingsgård.

I lördags stod Eds församlingsgård i centrum då årets konst- och kulturvecka inleddes i Ed. Det var 25 konstnärer som ställde ut målningar och skulpturer på temat ”Härlig är jorden”. Det är elfte gången som Eds församling har samlat konstnärer med en lokal anknytning till en gemensam utställning. I år fanns 84 konstverk att beskåda. Kyrkoherde Johan Stiernstedt invigde utställningen med ett tal om de uttryck som konstverken utstrålade.

– Årets tema ”Härlig är jorden” kan ses som en lovsång över tillvaron samtidigt som en del kan ställa sig frågan, hur härlig är jorden egentligen? Kanske en tankeställare om vår miljö. Vi får heller inte glömma bort hur härlig vår jord faktiskt är. Jag vill ge alla inblandade till årets kulturvecka en stor eloge, berättade kyrkoherde Johan Stiernstedt.

– Jag tror säkert att vi haft 200 besökare under vernissagedagen. Naturligtvis serverade vi kaffe med dopp samtidigt som församlingen hade ett konstlotteri. Priset var en tavla som skänkts av Barbro Westerståhl. Pengarna från lotteriet går till en vattenpump som UNICEF kommer att placera på lämplig plats i ett land med stort behov av vatten, förklarade Liss Jönsson som är administratör i församlingen.

Under söndagen presenterades konstnärerna närmare och de fick tillfälle att presentera sina verk och förklara tanken bakom. Samtidigt underhöll tre spelmän. En av dem var riksspelman Lars Erik Jansson, som för övrigt fick Musikrådets stipendium 2012 tillsammans med Mimmi Anterot. Utställningen pågår till 10 mars.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *