Lions julmarknad, Upplands Väsby

Traditionell julmarknad med tomtefotografering

Lions hade sin traditionella julmarknad för 58:e gången och barnen berättade om sina julklappsönskningar samtidigt som de blev fotograferade tillsammans med tomten.

Förra söndagen, 1:a advent, var det dags för Lions traditionella julmarknad i Väsby centrum. Som vanligt var det lotterier, fiskdamm och en av barnens stora favoriter, Bamse. Barnens andra favorit var naturligtvis tomten. I år hade tomten det extra jobbigt då det var extra många barn som ville bli fotograferade tillsammans med honom. Naturligtvis ville de också framföra sina julklappsönskningar.

Bredvid tomten fanns en släpkärra parkerad där givmilda Väsbybor skänkte julklappar som kommer att skickas till Estland, Lettland och Litauen för att delas ut till föräldralösa barnhemsbarn. Transporten och utdelningen av julklapparna ordnar Skopan som drivs av Pingstkyrkan i Upplands Väsby.

I år är det den 58:e gången Lions arrangerar julmarknaden. Som vanligt fanns grisen Julius på plats så att Väsbyborna kunde gissa vikten och vinna fina priser.

Många barn kom med sina önskelistor till tomten och önskningarna var som vanligt många, allt från dataspel till smink. En liten pojke önskade sig en domkraft till sin bil som han senare skall köpa. När tomten frågade varför han vill ha just en domkraft svarade pojken att han vill ha en likadan som pappa har. Då lovade tomten att undersöka vad som finns i tomteverkstaden.

– Det är 12:e gången i följd som jag är Lions tomte och jag älskar att få vara här en sådan här dag då centrum är fyllt av glada barn och vuxna. I år har det säkert varit närmare 250 barn som ville bli fotograferade. Det har blivit lite av en tradition för en del barn och även familjer att komma hit varje år och ta en bild tillsammans med tomten. Insamlingen av julklappar startade 2006, och förra året skänktes cirka 1500 julklappar. Vi har ännu inte hunnit räkna alla årets klappar som skänkts av Väsbyborna, men att det kommer blir nytt rekord är helt säkert, berättade tomten Ove Edström medan en liten flicka sliter i tomtens arm.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *