Vernissage Väsby konsthall

Jordnära färger och vakande ögon på Väsby konsthall

Det är nu tredje utställningen som Väsby konsthall har i år. De olika utställningarna på konsthallen skiljer sig ganska mycket från varandra. Den förra utställningen visade hårda metall- och plastfigurer av Leif Jacobsson och monumentala foton av Mattias Backström. Denna gång presenteras två konstnärer med olika uttryckssätt. I Primushallen visar Annelie Krantz olika tekniker i textilarbeten och måleri. Hennes färgskala är dov med jordnära nyanser. Annelie har försökt att använda sig av mer ljusa färger men faller lätt tillbaka till den dämpade kulörskalan. Annelie går upp tidigt på dagen för att skapa. Det är den bästa tiden för att få inspiration menar Annelie. Annelie Krantz bor i Ockelbo och är utbildad vid konstskolan i Gävle och på Konstfack i Stockholm.

I Optimushallen visar Hoschang Moschiri motiv hämtade från bland annat naturen. Genom sitt konstnärskap berättar Hoschang vad han inte kan uttrycka i ord. Hoschang fascineras av träd, framför allt av björken. Under sin utbildning vid bildlärarlinjen vid Umeå Universitet upptäckte han björkens fantastiska kraft. Hoschang målar gärna in ögon i trädens stammar, han menar att träden har ett vakande öga på oss människor. Hoschang Moschiri är född och uppvuxen i Teheran och har studerat film på Dramatiska Institutet i Stockholm. Han har gjort ett antal TV-dokumentärer och prisbelönade kortfilmer, bl.a. Konst på arbetet, Skolan brinner, Lyssna på ditt hjärta och skolprojektet En biljett till Auschwitz. Filmvisning med Hoschang Moschiri söndag 17 mars kl 14.00.

Utställningen pågår till och med 31 mars 2019.
Väsby Konsthall, Optimusvägen 12B, Upplands Väsby.

Hoschang Moschiri och Lisa Åkerman Lindblom i diskusion innan invigningen.
”Väntan 2” av Hoschang Moschiri.
Detalj med trädets bevakande öga ”Väntan 2” av Hoschang Moschiri.
Hoschang Moschiri med några av sina satirteckningar.
”Ett par stycken” av Hoschang Moschiri. Lägg märke till ögonen som oftast återkommer på trädstammarna.
Några förvånades över de olika konstverken. Här beundras verk av Hoschang Moschiri.
”En dag i solen” av Hoschang Moschiri.
Konstnären Annelie Krantz.
Annelie Krantz virkar gjärna stort . Här har hon använt sig av sönderklipta sopsäckar.
”Reminiscens” olja och akryl av Annelie Krantz.
”Reminiscens” av Annelie Krantz.
Detalj ”Reminiscens” av Annelie Krantz.
Färgskalorna passade in väldigt bra denna dag.
Annelie Kratz berättar om sitt konstnärsskap för Tove Friis-Christensen.
Hoschang Moschiri förklarar sin fascination av björkarna i Umeå för Lisa Åkerman Lindblom.
Vernissage med konstnärerna Hoschang Moschiri och Annelie Krantz i Väsby konsthall.
Det här inlägget postades i Väsby Konsthall. Bokmärk permalänken.