Julmarknad, Bollstanäs, Upplands Väsby

I söndags (andra advent) började dagen fint med lite snö och lagom kallt och julstämning. Men mot lunchtid började vädret slå om till ett riktigt ruskväder. Trots det dåliga vädret sökte sig folk till Fresta församlings årliga julmarknad vid Bollstanäs församlingshem. Julmarknaden har ägt rum varje år i över tjugo års tid vid församlingshemmet. Det är Fresta församling tillsammans med Fresta Flitiga Fruar (FFF) och församlingens barngrupp som håller i julmarknaden. Där fanns allt som en julmarknad skall ha. Fiskdamm för de minsta, kaffe med hembakt till de äldre, ponnyridning, korv och hamburgare till de hungriga, lotterier och julgransförsäljning med mera. Det var nog ingen som gick hem tomhänt. Dagens intäkter gick till förmån för internationellt hjälparbete genom ACT Svenska kyrkan (tidigare Svenska kyrkans internationella arbete). Söndagen 15 december hälsar Frestakören välkommen till Fresta kyrka. Då bjuder de på sång och musik med Gunilla Franklin, sopran. Rakel Holm, ackompanjatör. Stråkensemble. Erik Wadman, dirigent. Hanne Stichel, andakt.

För den hungrige fanns korv och hamburgare.
Flicka med en liten vinst från fiskdammen.
En av tomtens ”renar” fanns på plats.
Lotterierna var välbesökta.
Det gäller att få en lott med vinst.
Carina Karlsson hjälper till att fånge en storgädda från fiskdammen.
Under regnvädret var det stundtals tomt.
Medan besökarna väljer en julgran tar försäljarna skydd från regnet.
Det går faktiskt att rida på tomtens ”ren”.
Vad fanns i grytan tro?
De flesta ville stanna inomhus och slippa regnvädret. Då passar en kopp kaffe bra.
Lotterierna var välbesökta.
Fresta Flitiga Fruar sålde blandat och gott.
Bengt Pålsson väntar på sin hamburgare som snart skall vara klar.
Det var svårt ett välja gran då viljorna är många.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.