Julmarknad, Järnvägsparken, Upplands Väsby

Med stora helsidesannonser i lokaltidningen meddelades att Väsbys största julmarknad skulle äga rum 3:e advent i Järnvägsparken. Redan vid öppnandet var det en strid ström av besökare som intog Järnvägsparken. Det var verkligen en stor julmarknad. Ibland var det var så trångt att det var helt stopp på de smala gångarna, folk fick gena över planteringarna för att komma fram. Men humöret bland besökarna var på topp. Allt som en julmarknad skulle ha fanns där; traditionella julsånger, ansiktsmålning för barnen, försäljning av hantverk och delikatesser, chokladhjul, lotterier och tomten som delade ut julklappar till barnen så länge klapparna räckte, med mera. På plats fanns Svenska kyrkan i Upplands Väsby som tog emot julklappar som sedan kommer att delas ut till barnfamiljer i kommunen.

Initiativtagare till julmarknaden är Väsbyhem och Väsby kommun. I samband med marknaden har extra belysning monterats upp i parken vilket kommer att skapa en tryggare miljö runt parken och stationsområdet, något som många har saknat.

Ungdomskör underhöll med julsånger.
Visst börjar det lacka mot jul.
Sockervadd är gott men jäkligt kladdigt.
Det serverades varm glögg, och russinen får inte gå till spillo, allt skall upp.
Under julmarknaden fanns mycket att köpa.
Barnen hade en egen hörna där de kunde pyssla.
Ingen ville missa Väsbyhems goda våfflor.
Det var stundtals kö vid senapen och ketcupen.
Barnen gillade kanderade äpplen.
Två pojkar som satsat på chokladhjulet.
Ingen är för stor för ett besök hos tomten.
Härlig ansiktsmålning.
Trots plusgrader hade några klätt sig extra varmt.
Åsa Bjurberg Gartz och Stefan Gartz med hunden Lajka.
Ulla Barthelson från Lions hade med sig en gris som besökarna skulle gissa vikten på. Det är den 61:a grisen i ordningen och den första icke levande.
Ansiktsmålning var mycket uppskattad bland barnen.
I skymningen framträdde Väsbyån som ett pärlband med alla lampor.
Årets julmarknad är ett samarbete mellan Väsbyhem och Upplands Väsby kommun. Per-Erik Kanström, ordförande i Väsbyhems styrelse (vänster) och Oskar Weinmar, kommunstyrelsens ordförande, berättade.
Oskar Weinmar, kommunstyrelsens ordförande, är väldigt stolt över Upplands Väsby och önskade alla väsbybor en riktig god jul.
Per-Erik Kanström, ordförande i Väsbyhems styrelse, höll helt med Oskar Weinmar.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.